Cathie Wood: "Bitcoin, bankacılık krizini fırsat bilecek"

Mart 22, 2023




Cathie Wood: "Bitcoin, bankacılık krizini fırsat bilecek"

Ark Invest CEO'su Cathie Wood, Bitcoin'in (BTC) son zamanlarda ABD'de yaşanan bankacılık krizlerini fırsat bileceğine ve daha fazla kurumsal yatırımcıyı kripto piyasasına çekeceğine inanıyor. Bu blog yazısında, Wood'un Bitcoin tahmininin arkasındaki mantığı ve kripto para piyasasının geleceği hakkındaki görüşlerini paylaşacağız.

Wood'un Bitcoin tahmini nedir?


Wood, 21 Mart'ta Bloomberg'e verdiği bir röportajda Bitcoin'in son dönemdeki fiyat artışına ilişkin düşüncelerini paylaştı. Ark Invest CEO'su, ABD'deki bankacılık krizi boyunca BTC'nin fiyat davranışlarının, piyasaya daha fazla kurumu çekeceğini belirtti. Wood, ayrıca "Bitcoin'in özellikle hisse senedi piyasalarından çok farklı bir şekilde hareket etmesi oldukça öğreticiydi" diye ekledi.

Wood'un Bitcoin tahmininin temeli ise ARK Invest'in 2030 yılına kadar 1-1,5 milyon dolarlık BTC fiyat tahminidir. Bu tahmin ise çoğu şirketin yatırım portföylerinde BTC'ye yüzde 2,5 ila yüzde 6,5 arasında bir pay ayıracağını tahmin eden bir kurumsal yatırımcı BTC tahsis analizine dayanmaktadır. Wood, "Bunlar, 70'lerde gayrimenkul, 80'ler ve 90'larda küçük sermayeler gibi gelişmekte olan yeni varlık kategorilerine yaptıkları tahsisat türleridir" diye ekledi.