FBI’ın kapattığı Btc-e cüzdanına ait Bitcoin’ler hareket etti.

Mart 26, 2023

FBI’ın kapattığı borsaya ait Bitcoin’ler hareket halinde

Merhaba sevgili okurlar. Bugün sizlere FBI tarafından kapatılan ve para aklama iddialarıyla gündeme gelen BTC-e adlı kripto para borsasına ait Bitcoin’lerin son günlerde hareket halinde olduğunu anlatacağım. Bu Bitcoin’lerin nereye gittiği ve kimin kontrolünde olduğu ise büyük bir merak konusu.

BTC-e, 2011 yılında kurulan ve 2017 yılında FBI tarafından kapatılan bir kripto para borsasıydı. Borsa, Mt. Gox borsasından çalınan Bitcoin’lerin aklanmasını kolaylaştırdığı iddiasıyla suçlanıyordu. Borsanın sahibi olan Alexander Vinnik ise 2017 yılında Yunanistan’da yakalanmış ve ABD’ye iade edilmişti. Vinnik, ABD’de para aklama suçlamasıyla yargılanıyor.

Borsaya ait olduğu düşünülen bir cüzdan ise 2017 yılının Ağustos ayından bu yana ilk kez 14 Mart 2023 tarihinde hareket etti ve yaklaşık 90 milyon dolar değerindeki 3 bin 299 BTC’yi küçük miktarlara bölerek farklı cüzdanlara aktardı. Bu işlemler, işlemlerin gizliliğini sağlamak amacıyla yapıldığı tahmin ediliyor.

Bitcoin’lerin bir kısmının ise MEXC, KuCoin ve BTC2pm adlı borsalara gönderildiği belirlendi. Blok zinciri analitik şirketi Crystal Blockchain’e göre, 625 BTC’nin MEXC, 378 BTC’nin BTC2pm ve 157 BTC’nin ise KuCoin’e gönderildiği tespit edildi.

Bu Bitcoin’lerin kim tarafından taşındığı ise henüz bilinmiyor. İşlemi yapanların bir kişi olabileceği gibi aynı zamanda bir kurum olabileceği de ihtimal dahilinde. Bazı spekülasyonlara göre, bu Bitcoin’ler FBI tarafından el konulan fonlar olabilir. Ancak bunun için resmi bir açıklama yapılması gerekiyor.

Bu haber, kripto para piyasasında büyük bir ilgi uyandırdı. BTC-e borsası, faaliyette olduğu dönemde dünyanın en büyük kripto para borsalarından biriydi ve milyarlarca dolarlık işlem hacmine sahipti. Borsanın cüzdanının hareket etmesi, borsanın akıbetine ilişkin yeni ipuçları sunabilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Bu Bitcoin’ler kimin elinde? Neden şimdi hareket ettiler? Yorumlarınızı bekliyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.