MicroStrategy, 6 bin 455 BTC satın aldı.

Mart 27, 2023

MicroStrategy, Bitcoin'e olan ilgisini ve yatırımlarını sürdürüyor. Şirket, son olarak 150 milyon dolar değerinde 6 bin 455 Bitcoin satın aldığını duyurdu. Bu alımla birlikte şirketin elinde bulunan Bitcoin sayısı 138 bin 955'e yükseldi.

Bitcoin'e yaptığı yatırımlarla tanınan MicroStrategy, SEC'e sunduğu raporda son Bitcoin alımlarını açıkladı. Rapora göre, şirket 16 Şubat ile 23 Mart arasında Bitcoin başına ortalama 23 bin 238 dolar fiyatla 6 bin 455 Bitcoin satın aldı. Bu alım, yaklaşık 150 milyon dolarlık bir harcamaya denk geliyor.

MicroStrategy'nin şu anda elinde bulundurduğu Bitcoin'lerin değeri ise yaklaşık 4.14 milyar dolar. Şirket, Bitcoin'e olan güvenini ve vizyonunu her fırsatta dile getiriyor. Şirketin CEO'su Michael Saylor, Bitcoin'in dijital altın olduğunu ve geleceğin para birimi olacağını savunuyor.

MicroStrategy, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Bitcoin'e yatırım yapmaya başladığını duyurmuştu. O zamandan beri şirket, düzenli olarak Bitcoin alımları gerçekleştirdi. Şirket, ayrıca kredi ön ödemesi yaparak Silvergate ile olan ilişkisini de sonlandırdığını bildirdi.

MicroStrategy'nin Bitcoin'e olan ilgisi ve yatırımları, kripto para piyasasında büyük bir etki yaratıyor. Şirketin Bitcoin alımları, hem fiyat hem de hacim açısından piyasayı canlandırıyor. Ayrıca şirket, kurumsal yatırımcılara da örnek oluyor ve Bitcoin'in yaygınlaşmasına katkı sağlıyor.