Nijerya vatandaşı, kripto işlemlerinde MetaMask ile bayram edecek

Mart 22, 2023

 

Nijerya vatandaşı, kripto işlemlerinde MetaMask ile bayram edecek

Kripto para birimleri ve blokzincir teknolojisi Nijerya'da giderek daha fazla benimseniyor. Ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı Bola Tinubu, bankacılık ve finans sektöründe blokzincir teknolojisinin kullanımını teşvik etmek için yeni bir manifesto yayınladı. Bu arada kripto cüzdanı MetaMask da Nijerya'daki kullanıcılarına yerel bankalarla doğrudan bağlantı kurma imkanı sunuyor.

MetaMask'ın ana şirketi ConsenSys, 21 Mart'ta kripto fintech firması MoonPay ile bir entegrasyon duyurdu. Bu entegrasyon sayesinde Nijerya'daki MetaMask kullanıcıları artık anında banka transferleri yoluyla kripto para satın alabilecekler. Bu özellik hem MetaMask mobil hem de Portföy Dapp'inde mevcut olacak.

Bu entegrasyonun Nijerya'daki kripto alım sürecini önemli ölçüde basitleştireceği belirtiliyor. Zira daha önce Nijerya'daki MetaMask kullanıcıları kredi ya da banka kartıyla kripto satın alma girişimlerinin yaklaşık yüzde 90'ının reddedildiğini söylüyorlar. Yerel banka transferlerini destekleyen yeni entegrasyon sayesinde ise kripto alımları daha hızlı ve daha ucuz hale gelecek.

Nijerya'nın kripto kabulünde yeni bir dönem başladığını söylemek mümkün. Ülke, Afrika'nın en büyük ekonomisi ve en kalabalık nüfusuna sahip. Ayrıca mobil aylık aktif kullanıcılar açısından MetaMask için üçüncü büyük pazar konumunda. Kripto para birimleri ve blokzincir teknolojisi Nijeryalılara finansal özgürlük ve katılım sağlama potansiyeline sahip.

Kaynaklar:

 https://tr.cointelegraph.com/news/metamask-enables-direct-crypto-purchases-in-nigeria

 https://www.coinkolik.com/nijeryanin-kripto-kabulunde-yeni-bir-donem/