Terra Kurucusu Do Kwon'un Karadağ'da Tutuklandı.

Mart 23, 2023

 

Yetkilililer, Terra Kurucusu Do Kwon'un Karadağ'da Tutuklandığını Söyledi

Terra (LUNA) projesinin kurucusu ve CEO'su olan Do Kwon, kripto para piyasasında büyük bir çöküşe neden olduktan sonra uzun süredir aranıyordu. Güney Kore, ABD ve Singapur gibi ülkelerin iade talepleriyle karşı karşıya kalan Kwon, sonunda Karadağ polisi tarafından yakalandı.

Terra, algoritmik bir sabit coin olan UST'yi piyasaya sürmüş ve kısa sürede büyük bir popülerlik kazanmıştı. Ancak UST'nin algoritması beklenmedik bir şekilde bozuldu ve milyarlarca dolarlık zarara yol açtı. Bu olayın ardından Kwon, sorumluluk almaktan kaçındı ve önce Singapur'a sonra da Sırbistan'a kaçtı.

Karadağ İçişleri Bakanı Filip Adzic, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kwon'un Podgorica Havaalanı'nda sahte belgelerle yakalandığını duyurdu. Adzic, Kwon'un resmi kimlik doğrulamasının yapılmasını beklediklerini de söyledi.

Kwon'un hangi ülkeye iade edileceği henüz belli değil. Ancak eğer Güney Kore'ye gönderilirse, ciddi cezalarla karşılaşabilir. Zira Güney Kore yasalarına göre, kripto para dolandırıcılığı yapanlar 10 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Terra projesinin akıbeti ise belirsizliğini koruyor. LUNA fiyatı son aylarda büyük bir düşüş yaşadı ve 100 dolardan 2 dolara kadar geriledi. UST ise hala istikrarlı bir şekilde 1 dolar seviyesinde tutunuyor.

Bu olayın kripto para sektörüne nasıl bir etki yapacağı merak konusu. Bazı uzmanlar, bu tür skandalların güvenilirlik sorunlarına yol açabileceğini düşünüyor. Bazıları ise bu tür durumların kaçınılmaz olduğunu ve sektörün daha güçlü regülasyonlara ihtiyacı olduğunu savunuyor.